Hjemmesider til alle formål

Hjemmeside

Det å ha en hjemmeside er viktig, det vet alle. Stadig flere søker på nettet for å finne informasjon og priser før de tar en kjøpsbeslutning. Faktisk viser studier at inntil 80% av oss gjør et søk i en søkemotor før vi bestemmer oss for å kjøpe noe. (Kilde: Omega Media).

Med andre ord er det viktigere enn noen gang å være synlig på nettet. Første steg for å synes er å ha et sted potensielle kunder kan besøke deg: En hjemmeside.

Hvordan komme i gang med en hjemmeside?

Som med så mange andre ting er det ikke noe fasit med to streker under svaret på dette spørsmålet. Det kommer an på mange faktorer, vi skal forsøke å belyse noen av de vanligste på denne siden.

icon-builder

Tre hovedtyper hjemmesider

Det er i hovedsak tre kategorier av hjemmesider som dekker de fleste formål for "vanlige" bedrifter. Disse har ulike karakteristikker og bruksområder, og stiller forskjellige krav til hosting, vedlikehold og daglig drift.

icon-global
Webplakat

For små lokale bedrifter som selger tjenester og er har en viss mengde kjennskap blant kundemassen sin, kan det være nok med en enkel presentasjonsside. Denne typen hjemmesider inneholder vanligvis enkel informasjon om åpningstider, kontaktinformasjon og en presentasjon av de ulike tjenestene og/eller produktene som blir tilbudt.

icon-smile
Nyheter / blogg

For å nå ut til et større publikum og virkelig dra nytte av internett som en salgs-/markedsføringskanal, må man satse noe større enn en enkel webplakat med firmainformasjon. Den enkleste måten å treffe bredere på er å sette opp en nyhets/bloggkanal for bedriften. Dette er en mye brukt type hjemmeside for bedrifter som ønsker å satse og utnytte mulighetene internett har å tilby.

icon-tracking
Nettbutikk

Skal du selge produkter over nett, enten det er til sluttkunder (B2C) eller andre bedrifter (B2B) trenger du en nettbutikk-plattform til hjemmesiden din. Det finnes et hav av ulike løsninger der ute, men de mest vanlige for små-/mellomstore nettbutikker i Norge i dag er WooCommerce (som er en gratis utvidelse til WordPress) og Magento. Sistnevnte er noe mer krevende både å bruke, og hoste. Er det ditt første forsøk på en nettbutikk anbefaler vi å se nærmere på WooCommerce i første omgang.