Hvilken nytte har jeg av SSL-sertifikat?

Å bruke SSL-sertifikat (HTTPS) på nettstedet ditt er lurt fordi sertifikatet krypterer forbindelse mellom nettsiden og brukerens nettleser. På den måten hindres innsyn fra uvedkommende. Det finnes også flere gode grunner:

Chrome advarer brukerne

Googles nettleser Chrome, fra versjon 56 (januar 2017), gir en advarsel til brukere som går inn på nettsider uten SSL-sertifikat. Advarselen gjelder nettsteder som har en innloggings- eller betalingsløsning.

Ukrypterte nettsider kan gjøre at hackere får mulighet til å snappe opp innloggingsinformasjon, som brukernavn og passord. Det kan også forekomme at andre på nettverket kan se eller endre på nettstedet før du får opp siden hos deg. På denne måten kan man bli utsatt for svindelforsøk.

Fra versjon 56 viser Chrome «Not secure» (usikker) til venstre i adressefeltet når man går inn på en usikret nettside som har innloggings- eller betalingsløsning.

Når du er på et SSL-kryptert nettsted vil du få beskjeden «Secure» (sikker) ved siden av adressefeltet:

Rangeringen bedres på Google

Under Google I/O i 2014 avslørte Google et prosjekt som heter «HTTPS everywhere». Dette prosjektet handler om at Google skal gjøre sitt beste for at de aller fleste nettsider får integrert SSL-kryptering.

Fra 2014 la Google til SSL-kryptering (HTTPS) som et moment i ranking-algoritmen sin, slik at søkemotoren vektla SSL-sider høyere. Denne ranking-variabelen har ikke like stor vekt som andre typer momenter, men sider som har SSL-sertifikat vil likevel ofte bli vist lenger opp i søkeresultatene enn sider som ikke har det. Det er større vektlegging av innholdet på nettsiden, men Google sier at HTTPS/SSL kan bli vektlagt vesentlig mer fremover.

Google utnytter dermed sin påvirkningskraft til at så mange som mulig velger å benytte SSL-sertifikat. I hjelpesenteret til Google finner du en oversikt over hvordan du starter med SSL.

Vi sikrer deg!

Har du et nettsted med innloggings- eller betalingsløsning? Da bør du ha et SSL-sertifikat for bedre sikkerhet og høyere rangering hos Google. Vi leverer tre ulike SSL-produkter:

1. Basis SSL – kr. 175 første år.

Pris fra år 2: kr. 375.
Velegnet til enkle hjemmesider som har kontaktskjema. Sertifikatet sikrer dine besøkendes opplysninger. Leveringstid: 1-2 arbeidsdager.

2. Standard SSL – kr. 900 første år.

Pris fra år 2: kr. 1500.
Velegnet for nettsteder og nettbutikker for sikring av viktig kundeinformasjon. Viser selskapsinfo, hengelås og https-prefix. Leveringstid: 1-2 arbeidsdager.

3. Business SSL – kr. 4000 første år.

Pris fra år 2: kr. 4990.
Dette er den mest komplette SSL-løsningen som gir høyeste sikkerhet. Dette er for nettbutikker og bedrifter som må være sikkerhetsbevisste. Her kontrolleres og verifiseres selskapets fysiske og juridiske eksistens, og dette dokumenteres i selve sertifikatet med såkalt «Extended Validation Certificate«. Alle seriøse nettsteder som eksempelvis nettbanker, Amazon, Google og andre benytter et slikt sertifikat. Sertifikatet gir også en grønn adresselinje i de fleste nettlesere, noe som indikerer trygghet og sikkerhet for brukeren, og det har en ekstra sikkerhetsfunksjon kalt «Certificate Transparency» som bidrar til å validere sertifikatets tekniske ekthet. Leveringstid: 7-8 arbeidsdager.

Her kan du bestille SSL-sertifikat hos FastName.

Alle priser er ink.mva.