Feilmeldinger som kommer til din e-postadresse

Mottar du en mengde feilmeldinger til din e-postadresse? Årsaken kan være en av disse:

1. Spammere har fått tak i din e-postadresse et eller annet sted på internett og bruker din e-postadresse som avsenderadresse når de sender ut spam. Sørg for å ikke publisere din e-postadresse for mye rundt omkring på internett. Spammere kan bruke e-postadressen din som avsender selv om de ikke har tilgang på e-postadressen din.

2. Spammere har fått tak i passordet til din e-postadresse, eksempelvis ved hjelp av virus/trojaner på din PC, og har misbrukt din e-postkonto til å sende ut spam. Du bør umiddelbart endre passordet på e-postkontoen din og scanne din maskin for virus/trojanere. Sørg for å bruke et langt og sikkert passord som er vanskelig å gjette!

3. Spammere har utnyttet et sikkerhetshull i ASP- eller PHP-scripts på ditt webhotell/din webserver, der du har satt opp din e-postadresse som avsender i scriptet. Du bør sikre dine scripts med eksempelvis CAPTCHA-koder, slik at ingen kan misbruke skjemaer på nettsiden din.

4. Du har gitt ditt e-postpassord til uvedkommende, eksempelvis svart på en falsk e-post som ber deg oppgi brukernavnet og passordet til din e-postadresse. Du bør umiddelbart endre passordet på e-postkontoen din.

Passord for din e-postkonto kan når som helst endres via Mailadmin i kontrollpanelet.
Du kan også endre passordet direkte via http://mailadmin.no, ved å logge inn på din spesifikke e-postadresse der.