Hvordan sikre effektiviteten på hjemmekontoret?

De siste ukene har snudd verden opp ned for mange av oss. Hos oss i FastName tar vi den pågående situasjonen med coronavirus svært alvorlig, for vi har ingen å miste. Vi har nå hatt hjemmekontor en uke i strekk, samt lang erfaring fra tidligere, og vil dele noen tips rundt dette. 

1: Stå opp til vanlig tid og gjør som normalt

Hvorfor kan jeg ikke gå i pysj? Jeg skal jo ikke møte noen allikevel. 

Fordi det gjør noe med deg. Det gjør noe med holdningene dine å stå opp og gjøre deg klar som du gjør alle andre dager.

Ikke la rutinene skli ut på hjemmekontoret. Følg dine vanlige vaner og rutiner så godt som mulig. Stå opp til vanlig tid. Kle deg som om du skulle på kontoret. Dette bidrar til gode holdninger og sørger for fokus.

2: Lag deg en god arbeidsstasjon

Hvis det er mulig bør du lage deg et område som er dedikert til jobb, et sted hvor det ikke “er lov” med andre ting. 

Dette hjelper deg å holde fokus på jobb når du skal jobbe – og det er lettere å “forlate” arbeidsplassen når du er ferdig for dagen. 

3: Planlegg dagen

Mange opplever at det er mindre fokus og mer “surr” på hjemmekontor. Det er derfor enda viktigere enn vanlig å ta noen minutter til å planlegge hva som skal gjøres i løpet av arbeidsdagen. 

4: Ta pauser og spis lunch

Det er ofte enda mer krevende å holde fokus hjemme enn på arbeidsplassen så pauser er kanskje enda viktigere enn vanlig. Gå ut en tur, trekk litt frisk luft og strekk på bena. 

Ikke fall for fristelsen til å ta lunchen ved skjermen, sørg for å gi hodet en velfortjent pause midt på dagen.

5: Hold kontakten med kollegaer

Hjemmekontor kan fort bli ensomt. En viktig del av hverdagen er det sosiale miljøet man har på jobben. Hold kontakten med kollegene dine, også på det sosiale planet, ikke bare på det faglige.

Ta en kaffe med en kollega. Vi bruker Whereby.com og zoom.us for korte 1-1 samtaler eller møter.

6. Tips til utstyr

Hvis du ikke har en god kontorstol hjemme, undersøk om du kan hente en fra jobben. 

Gode hodetelefoner gjør en kjempeforskjell om du har mye bråk rundt deg hjemme. Undersøk om du kan låne av noen om du ikke har tilgang til noen selv. 

Vi i FastName prøver å hjelpe våre kunder med å fortsette å holde hjulene i gang. Har du behov for betalingsutsettelse på en faktura, ikke nøl med å ta kontakt – vi er her for deg. 

Trenger du hjelp til å sette opp e-post på en hjemme pc? Ønsker du å komme igang med en hjemmeside? Vi hjelper deg gratis med oppsett av e-post og installere WordPress i denne perioden vi er i nå.

Ta vare på deg og dine nærmeste og ikke utsett andre for smitte. 

Hilsen oss på hjemmekontor 
FastName @ home