Google ønsker krypterte nettsider

Vi har tidligere skrevet om hvor viktig det er å vise troverdighet overfor potensielle kunder på internett. Dette innebærer blant annet å ta i bruk SSL-sertifikat (HTTPS) på ditt nettsted. SSL krypterer forbindelsen mellom brukeren og serveren, slik at ingen kan snappe opp informasjon.

Google advarer gjennom Chrome

Googles nettleser Chrome har fra versjon 56 fått en innebygd funksjon som gjør at den advarer brukerne dersom man er inne på en nettside som ikke har SSL installert. Dette gjelder sider som har nettbutikk eller en form for innloggingsløsning.

Ved ukrypterte sider kan hackere få tak i informasjon som legges igjen på siden, så som kredittkortnummer eller innloggingsdata. Dette kan føre til at man blir utsatt for svindelforsøk.

Nye Chrome viser “Not secure” (ikke sikker) til venstre i adressefeltet dersom SSL mangler.

krypterte nettsider

Når du er inne på en side som er kryptert med SSL vil du derimot få meldingen “Secure” (sikker) ved adressefeltet:

krypterte nettsider

SSL gir bedre rangering

Som en gulrot for Googles strenghet når det gjelder SSL, vil nettsider som er sikret med SSL havne høyere opp i søkeresultatene på Google. Dette blir som en slags belønning for de sidene som har aktivert kryptering.

Google har et prosjekt som heter “HTTPS everywhere”, noe som tar sikte på at alle nettsider etter hvert bør over på SSL. HTTPS er dermed lagt til som en variabel i Googles søkealgoritmer, noe som vektlegger SSL ganske høyt. Innhold på nettsiden vektlegges mer, men SSL kan bli vektlagt enda mer i fremtiden.

Slik bidrar Google til at flere velger å bruke SSL.

Få SSL hos oss

Har du en nettside med nettbutikk, betalingsløsninger eller innloggingsfunksjoner, så anbefaler vi sterkt å aktivere SSL. Vi leverer tre SSL-produkter hos oss:

1. Domenevalidert SSL – kr. 175 første år.

Pris fra år 2: kr. 375.
Velegnet til enkle hjemmesider som har kontaktskjema. Sertifikatet sikrer dine besøkendes opplysninger.

2. Organisasjonsvalidert SSL – kr. 900 første år.

Pris fra år 2: kr. 1500.
Velegnet for nettsteder og nettbutikker for sikring av viktig kundeinformasjon. Viser selskapsinformasjon, hengelås og https-prefix.

3. Extended Validation SSL – kr. 4000 første år.

Pris fra år 2: kr. 4990.
For nettbutikker og bedrifter som må fremstå som sikkerhetsbevisste. Selskapets juridiske og fysiske eksistens kontrolleres.

Her kan du bestille SSL hos oss.

Alle priser er ink.mva.